Høstsolen i Spania frister mange nordmenn etter gjenåpningen

En million vil feriere utenlands i høst

Dette landet kan vente seg flest ferierende nordmenn de nærmeste ukene.

Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad
Bjarne Rysstad

En av fire nordmenn skal på ferie til utlandet i høst, viser en IPSOS-undersøkelse gjort etter gjenåpningen av samfunnet 25. september.

– Det ser ut til at mange er fristet til å få forandring, og ikke minst få sol og varme, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

I undersøkelsen, som er gjort på oppdrag fra forsikringsselskapet, kommer det frem at Spania er en den soleklart mest populære destinasjonen.

– 28 prosent av de som har planer om å feriere i utlandet i høst skal til Spania. Deretter følger nabolandene våre Sverige med 18 prosent og Danmark med 17 prosent, sier Rysstad.

Tallene fra reiseoperatørene viser også at gjenåpningen virkelig fått fart på nordmenns reiseplaner, ifølge kommunikasjonssjefen.

– Det gjelder også bestillinger for hele neste år og ikke bare i høst. Men, vi ser altså at cirka en million nordmenn skal utenlands allerede nå i høst, hvorav om lag 300 000 skal nyte solen i Spania, sier han.

Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad
Bjarne Rysstad

Generelle reiseråd opphevet, men...

Fra 1. oktober er det generelle globale reiserådet opphevet av Utenriksdepartementet. Dette åpner for at man igjen trygt kan bestille seg reiser til land verden rundt. Unntaket er reiser til land hvor det foreligger reiseråd fra departementet.

– Det er imidlertid viktig at reisende setter seg inn i hva som gjelder lokalt på feriedestinasjonen, og er forberedt på at det raskt kan skje endringer. Og, reisemålet må være uten reiseråd når reisen bestilles for at avbestillingsdekningen skal gjelde fullt ut, avslutter han.

Sist oppdatert: