Strand. Sjø. Båter. Oppblåsbar badering.

– Dronen ble angrepet av en gås og havnet i vannet

Kun fantasien setter grenser for hva som kan komme inn av skademeldinger i løpet av en sommer. Enkelte nekter å gå med munnbind, mens andre opplever at dronen blir angrepet av gås.

Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige
Arne Voll

Nordmenns forventinger til hva som dekkes av reiseforsikringen er store. Sommeren er høytid for reiseskader hos forsikringsbransjen, og de fleste blir dekket under ordinære vilkår. Likevel dukker det opp erstatningskrav, og tilhørende historier, som er av den noe mer spesielle sorten.

– Selv om de fleste ferierte i Norge i år, kan alt skje, humrer kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige
Arne Voll

Her er de ferske historiene:

1. Flamingo på avveie

En kunde hadde investert i en oppblåsbar flamingo-flåte. Stor stas for liten og stor, men plutselig var den borte. Kunden mente at noen hadde lekt med tauet som festet flamingoen til brygga. Slike oppblåsbare figurer veier lite, og er et lett bytte for vind og strøm. Det ble søkt etter flamingoen i hele området uten hell, og eier konkluderte med at den hadde forlatt redet – for alltid.

2. Filmet under vann

Noen barn ville filme og dokumentere livet under vann ved fjæresteinene. De pakket en iPad inn i en brødpose og startet opptaket. Problemet var bare at posen ikke var tett, og at iPad’en dermed druknet i alt vannet og ble ødelagt.

3. Motstander av munnbind

En familie som skulle på ferie i sommer ble rett før avreise gjort oppmerksom på at de måtte bruke munnbind på flyet. Dette var helt uaktuelt, og de ville kansellere reisen – noe de ikke fikk lov til. Familien nektet å reise, for deretter å sende erstatningskrav til Gjensidige. Reisen var bestilt i et tidsrom med reiseråd, og munnbindmotstand ble ikke dekket av reiseforsikringen.

4. På kanten

Kunden skrev til Gjensidige: «Veps bygde bol inni en gjenstand og ødela den». Gjenstanden viste seg å være en såkalt Womanizer – også kjent som leketøy for voksne. Skaden ble ikke erstattet, da reiseforsikringen ikke dekker skadeverk utført av insekter.

5. Drone angrepet av gås

Slik lød skademeldingen: «Jeg var på fjelltur og hadde med min drone. Jeg fløy den for å ta bilder av meg selv på tur. Dronen ble angrepet av en gås og havnet i vannet. Dronen sank til bunnen av vannet. Håper dere dekker tapet av dronen».

6. En rev etter Nike

En annen kunde kunne meddele at et par joggesko av typen Nike Air Max – som vedkommende hadde plassert utenfor campingvognen sin – plutselig var blitt til én sko over en natt. Kundens teori er at en rev har tatt skoen, i og med at det kun var den ene som var borte og fordi de holdt til like ved skogen.

7. Høye forventninger

På treningstur med sykkelen kan mye rart skje. En kunde forteller at han underveis på turen kom til å velte og skade kneet sitt, briste flere ribbein, pådra seg prolaps i ryggen og attpåtil svime av. Etter et år med smerter ble tilværelsen noe bedre, ifølge kunden. Da han senere skulle male huset, klarte han imidlertid å få en vridning i det samme kneet og påfølgende smerter. Kunden opplyser at han heldigvis fikk malt den ene veggen ferdig. En lege konstaterte i etterkant at mannen burde ta det rolig i to måneder, i håp om bedring. «Så nå trenger jeg hjelp til å gjøre forefallende arbeid, som jeg hadde planer om å bli ferdig med. Det koster å ha fagfolk til snekring og maling. Håper på å få hjelp av forsikringen», skrev kunden til Gjensidige.

8. Gjæret saft ble til rotfylling

En kar åpnet en glassflaske med saft, som viste seg å ha gjæret. Idet han vippet opp keramikktoppen kom hele toppen av glassflasken som et skudd og traff fortannen hans. «Det gjorde jo grisevondt», påpeker kunden i skademeldingen. Tannen var fortsatt hel etter hendelsen, men verket. Etter et par dager ble den imidlertid misfarget. Mannen tok kontakt med tannlege, som kunne fortelle at tannen trolig var i ferd med å dø, og at det måtte foretas en rotfylling for å begrense skadeomfanget. Rotfyllingen er nå gjennomført.

Sjekk pris på reiseforsikring

Sist oppdatert: