Hopp til innhold

Kjørelengde

Kjørelengden du velger på forsikringen din indikerer hvor mye du har tenkt til å kjøre i denne forsikringsperioden. Kjørelengde påvirker også prisen på forsikringen.

Her finner du ofte stilte spørsmål om kjørelengde, kilometerstand og kilometergrense.

Hva er kjørelengde, kilometerstand og kilometergrense?

Kjørelengde sier noe om hvor mye du har tenkt til å kjøre i denne forsikringsperioden. Hvor mye du bruker kjøretøyet påvirker risikoen for skade, derfor påvirker også kjørelengden prisen på forsikringen din. Kjørelengden er delt opp i intervaller, og du kan for eksempel velge 12 000 km. Dette gjelder for ett år av gangen. Har du flere biler, vil alle bilene ha sin egen kjørelengde.
 
Kilometerstand er hvor langt bilen din har kjørt på en gitt dato. Kilometerstanden er viktig for å beregne hvor langt bilen kan kjøre frem til hovedforfallet ditt, og du må alltid oppgi oppdatert kilometerstand når du kjøper ny bilforsikring, eller når du skal gjøre endringer i bilens årlige kjørelengde.
 
Kilometergrense forteller hvor langt du kan kjøre frem til hovedforfallet ditt. Kjører du lengre enn kilometergrensen på forsikringen din kan du risikere å få redusert erstatning ved skade.

Ofte stilte spørsmål

Ja, men det forutsetter at du tar kontakt med oss før hovedforfallet ditt. Derfor er det lurt at du følger med på kilometerstanden i bilen og vurderer om kilometergrensen i forsikringsbeviset ditt passer for ditt bruk. Vi kan ikke refundere for kjørelengde du ikke har brukt opp fra forrige forsikringsperiode.

Nei, kjørelengden er en del av bilforsikringen din. Denne avtalen løper for et år av gangen, og du må sørge for at kjørelengden din stemmer overens med det du bruker. 

Kjører du lengre enn oppgitt kilometergrense, kan du risikere at du får redusert erstatning.

Nei, vi har lovpålagt ansvarsforsikring i Norge. Det betyr at du ikke har mulighet til å kjøre på eget ansvar siden forsikringsselskapet blir økonomisk ansvarlig for andre personer som er involvert i skaden.

Om du ser at du trenger mer, eller ikke trenger så mye som du trodde, kan du når som helt i løpet av forsikringsperioden ta kontakt med oss for å justere kjørelengden.

Sjekk pris og kjøp bilforsikring

Forsikre kjøretøy