Hopp til innhold

Forsikring for elbil

Bilforsikringene våre passer godt for alle biler uansett om du har en hybrid- eller elbil, bensin- eller dieselbil. Du får blant annet dekket skader på batteri og får veihjelp hvis du går tom for strøm. Vi dekker også tyveri og skader på ladekabel.

Hvis elbilen går tom for strøm

Hvis elbilen går tom for strøm hjelper veihjelpen vår deg med berging og tauing.

Veihjelpen gjelder selv hjemme på din egen gårdsplass. Med Kasko og Pluss er også leiebil inkludert ved feriereiser utenfor Norden.

Bilforsikringene våre gir gode fordeler for deg med elbil eller hybridbil

Skade på maskin og elektronikk

Med Pluss dekkes plutselige og uforutsette skader på høyspentbatteriet, motor, girkasse, ladeenheten og tilhørende elektronikk. Gjelder hvis bilen er under 10 år og ikke har kjørt mer enn 200 000 km. Egenandelen er forutsigbar, og vanligvis lavere enn hos andre forsikringsselskaper.

Skader på batteri ved kollisjon

Kasko- og Plussforsikringen dekker skader på batteri som følge av kollisjon eller av annen ytre påvirkning.  

Skader på og tyveri av ladekabel

En ladekabel kan koste så mye som 20 000 kroner og kan være vanskelig å sikre mot tyveri. Ladekabelen regnes som en del av bilen og bilforsikringene Delkasko, Kasko og Pluss dekker skader på og tyveri av ladekabel.

Trafikkforsikringsavgift for elbiler

Staten har også innført trafikkforsikringsavgift for elbiler. Du begynner å betale avgiften når du kjøper en ny forsikring, flytter forsikringen til et nytt selskap eller ved den årlige fornyelsen av forsikringen din.

Les mer om trafikkforsikringsavgiften

Forsikre kjøretøy