Fly klar for avreise. Solnedgang.

Avbestiller reiser som aldri før

Nordmenns ferier blir stadig mer kostbare og i sommer økte erstatningene etter avbestillinger med nærmere 40 prosent, viser tall fra Gjensidige.

Bjarne Rysstad
Bjarne Rysstad

Bare i juni og juli utbetale Gjensidige alene avbestillingserstatninger for mer enn 21 millioner kroner. Folk avbestiller for i snitt 10 000 kroner, et snitt som stadig beveger seg oppover.

– Antallet avbestillinger er relativt stabilt, så det er type reiser som blir dyrere. Vi reiser som aldri før, og tallene gir en indikasjon på at nordmenn bestiller reiser til mer eksotiske og kostbare reisemål. Dette passer godt med tanke på den gode økonomien mange nordmenn har, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Tallene fra i sommer følger opp trenden fra de siste fem årene, der erstatningene i perioden har økt med 60 prosent.

– I fjor registrerte vi mer enn 10 000 avbestillinger, de aller fleste for turer til utlandet, forteller Rysstad.

Bjarne Rysstad
Bjarne Rysstad

Reiser oftere og lengre

For å få dekket avbestilling skal det i hovedsak dreie seg om uventet akutt sykdom hos seg selv eller i nærmeste familie, forklarer Rysstad.

Rysstad tror ikke nordmenn er mer syke nå enn før. Men, når flere reiser oftere og lengre, og de eldre også reiser mer, kan det være noe av forklaringen på økningen i erstatningene.

– I tillegg er det mange som kjøper reiser lang tid i forveien. Da er det jo alltid en risiko for at noe inntreffer i mellomtiden, avslutter Rysstad.

Sist oppdatert: