Strand, hav, far og datter

Dette må du ha i orden før ferien

Skal du til utlandet eller kanskje på hytta? Uansett hvor du drar er det lurt å sjekke at forsikringen er oppdatert og dekker aktivitetene du har planlagt, sier reiselivsekspert Lene Hasler.

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

Det er mange gode grunner til å ha en reiseforsikring, fastslår Hasler, som har erfart at mye uforutsett kan skje når folk drar på ferie.

– Reiseforsikringen er naturligvis sentral om bagasjen din ikke dukker opp, eller hvis du skulle skade deg eller bli syk i ferien. Du vil også være glad for at den er i orden om du opplever innbrudd i bilen eller ferieboligen, at flyet blir innstilt på grunn av dårlig vær, eller du må evakueres på grunn av terror, skogbrann eller jordskjelv.

Hasler understreker at vi aldri kan forsikre oss mot alt, men at en god reiseforsikring i veldig mange tilfeller kan bidra til at vi ikke lider noe stort økonomisk tap hvis uhellet skulle være ute. Ikke minst har vi noen å ringe til som kan hjelpe oss eller gi gode råd.

– For å være sikker på at du har de dekningene du ønsker, bør du sjekke reiseforsikringen din i god tid før ferien, sier Hasler, og trekker frem tre spørsmål som gir god grunn for en ekstra sjekk:

Reiselivsekspert Lene Hasler
Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

1. Har du nettopp fylt 21 år?

Har du Gjensidige appen?


I denne kan du blant annet:
– melde skade raskt og enkelt
– finne legekontor nær deg
– se forsikringene dine
– laste ned reisekort

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

Sjekk med forsikringsselskapet ditt om du må ha egen reiseforsikring. Det er ikke sikkert at du fortsatt er dekket av forsikringen til foreldrene dine.

Har du Gjensidige appen?


I denne kan du blant annet:
– melde skade raskt og enkelt
– finne legekontor nær deg
– se forsikringene dine
– laste ned reisekort

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

2. Har du fått deg samboer, giftet deg eller fått barn etter at du kjøpte reiseforsikringen?

Hvis du har fått samboer og dere har hver deres reiseforsikring, vil dere i mange tilfeller være bedre dekket med en familieforsikring. En familieforsikring er i tillegg rimeligere enn to enkeltperson-forsikringer. Det kan også være praktisk å samle forsikringene i ett selskap. Skulle dere bli skadet, vil det være enklere å forholde seg til ett forsikringsselskap enn til flere forsikringer og flere selskaper.

3. Skal du gjøre noe som er ut over «normalen»?

Husk at en reiseforsikring vanligvis ikke dekker uhell som skjer i forbindelse med hanggliding, paragliding, fallskjermhopping, boksing eller dykking på dypere vann enn 40 meter. Den gjelder heller ikke for ekspedisjoner som krever spesiell planlegging og utrustning, til Himalaya, Grønland eller Arktisk/Antarktisk, eller innreise til krigsområder. Har du planer om aktiviteter ut over det vanlige, bør du snakke med en av rådgiverne våre.

Har du riktig reiseforsikring?

Sist oppdatert:

Mer om:

ReiseFritid