Innboforsikring i detaljer

Velg mellom 2 innboforsikringer – Innbo og Innbo Pluss. Begge forsikringene dekker alle de private gjenstandene dine ved for eksempel tyveri, brann og vannskader.

Med Innbo Pluss er du også dekket for uhellskader og ID-tyveri. Du får dekket knust skjerm på mobilen, og du har mulighet til å kjøpe mobilforsikring i tillegg.

Sjekk pris og kjøp innbo­forsikring

Default

Vår beste innboforsikring Innbo Pluss gir deg

 • erstatning for uhell som skjer i og utenfor hjemmet
 • bekjempelse av veggedyr, skjeggkre og kakerlakker
 • reparasjon av knust mobilskjerm og mulighet for å kjøpe mobilforsikring med kun 1000 kr i egenandel
 • veihjelp for sykkel og elsykkel
 • tjenesten Online Trygghet som hjelper deg med å overvåke og beskytte opplysningene dine mot ID-tyveri og misbruk på nettet.

Dette dekkes av Innbo Pluss

Alle dekningene fra Innbo Innbo Pluss gir deg alle dekningene fra Innbo. Flere av disse gir også høyere utbetaling når du velger Innbo Pluss. Dette gjelder for eksempel tyveri fra bod, som dekkes med inntil valgt innbosum.
Skader etter uhell Innbo Pluss dekker uhellskader, for eksempel hvis du mister bærbar PC i gulvet. Uhell dekkes med inntil valgt innbosum i hjemmet, og med inntil 30 000 kroner utenfor forsikringssted i hele verden.
Skader på din egen sykkel, elsykkel, elsparkesykkel og eget sportsutstyr Innbo Pluss dekker uhellskader, for eksempel hvis du krasjer eller velter, med inntil 30 000 kroner per skadehendelse.
Gjelder ikke sykkelløp/ritt/konkurranser. Ønsker du dekning for dette, må du benytte deg av sykkelforsikring.
Veihjelp for sykkel og elsykkel

Innbo Pluss dekker veihjelp ved driftsstans på offentlig vei/sted med ankomst for bil eller i umiddelbar tilknytning til slik vei.

Dersom driftsstansen ikke kan ordnes på stedet, dekkes transport av sykkel/elsykkel og syklist til nærmeste sykkelverksted eller alternativt syklistens hjem eller arbeidsplass. Egenandelen er 500 kroner.

Veihjelp for sykkel/elsykkel dekkes ikke under ritt/sykkelløp/konkurranse. Veihjelp som ikke er bestilt via Gjensidige dekkes ikke. 

Trenger du veihjelp, kan du ringe 915 03100.

Når du flytter

Skal du flytte? Innbo Pluss dekker gjenstandene dine mens de er på vei mellom gammel og ny bolig. Dette gjelder enten du flytter selv eller via flyttebyrå. Dekningen er ubegrenset inntil valgte innbosum.

Bekjempelse av veggedyr, skjeggkre og kakerlakker Innbo Pluss dekker bekjempelse av veggedyr, skjeggkre og kakerlakker med inntil 150 000 kroner. Ved bekjempelse av skjeggkre dekkes én utleggelse av åte i boenheten. 
Knust skjerm på mobil

Innbo pluss dekker reparasjon av knust skjerm på mobiltelefon. Egenandelen er 1000 kr.

Utleie

Hvis utleie er angitt i forsikringsdokumentene, dekkes

 • Misligholdt utleie i inntil 6 mnd. Egenandelen er 10.000 kroner. Gjelder kun en gang per leietager.
 • nødvendige utgifter i forbindelse med utkastelse med inntil 20 000 kroner
Online trygghet

Med tjenesten Online Trygghet får du hjelp til å overvåke og beskytte personopplysningene dine mot ID-tyveri og misbruk på nettet. Du får gode råd om hva du kan gjøre for å beskytte opplysningene dine og hjelp til å slette uønsket innhold dersom skaden allerede har skjedd.

Les mer om Online Trygghet og hvordan du oppretter en bruker.

Alle faste medlemmer i hus­standen er dekket med inntil 100 000 kroner til juridisk assistanse før en tvist har oppstått eller for å fjerne uberettigede betalings­anmerkninger.

Vi dekker også rettshjelp med inntil 1 000 000 kroner etter at retts­prosessen er startet.

Tilleggsvalg: Mobilforsikring

Innbo Pluss inkluderer dekning for knust skjerm på alle mobiltelefonene i familien. I tillegg kan du velge å kjøpe mobilforsikring som dekker alle skader, tap og tyveri. Mobilforsikringen gjelder også når du er i utlandet. Egenandelen er 1000 kroner.

Unntak

Forsikringen dekker ikke

 • skjønnhetsfeil som riper, hakk og bruksslitasje, men den dekker knust skjerm
 • telefoner som ikke lenger er i bruk
 • telefoner som det tidligere er utført uautoriserte inngrep på
 • innholdet på telefonen

Ingen ventetid ved skade

Hvis du kun har Innbo Pluss og mobilen din får en skade, må du sende den til reparasjon. Det tar opptil 5 dager å få mobilen tilbake. Hvis du kjøper mobilforsikring i tillegg til Innbo Pluss, vil du alltid ha en mobil tilgjengelig. Så fort du har meldt skaden sender vi en tilsvarende mobil til deg som du beholder. Den ødelagte mobilen sender du inn til oss først etter at du har mottatt den nye mobilen.

Kjøp mobilforsikring

Du kan velge å legge til mobilforsikring når du kjøper Innbo Pluss på nett.

Sjekk pris og kjøp Innbo Pluss med mobilforsikring

Har du allerede Innbo Pluss, Innbo Ung, Tekna Innbo eller YS Innbo, kan du legge til mobilforsikring ved å logge inn og klikke på "Innboforsikring", deretter "Endre forsikring" og "Utvidet mobilforsikring".

Vilkår

Vilkåret for innboforsikringen din blir oppdatert automatisk med mobilforsikring. Har du samtykket til elektroniske dokumenter, får du varsel på epost når dokumentet er oppdatert og du kan logge inn og se på det på gjensidige.no. Har du ikke samtykket til elektroniske dokumenter, får du nye dokumenter i posten.

Dette dekkes av Innbo

Innbo og løsøre
 • Innbo og løsøre er alle de private gjenstandene dine – altså det som ikke er fastmontert i boligen og som det er naturlig å ta med når du flytter
 • Innboforsikringen gjelder også enkelte gjenstander du tar med ut av boligen, som for eksempel sykkel og håndvesker
 • Innboforsikringen kan gi erstatning ved både tyveri og skade
Kontanter og verdipapirer Vi dekker kontanter og verdipapirer med inntil 20 000 kroner.
Ombygging for rullestolbruker Hvis et medlem av husstanden blir rullestolbruker etter ulykkesskade – eller får et barn som er avhengig av rullestol på grunn av medfødt handikap – dekker vi ombygging av boligen med inntil 250 000 kroner.
Rettslige utgifter

Vi dekker rettslig erstatningsansvar du har pådratt deg som privatperson innenfor Europa med inntil 3 millioner kroner.

Vi dekker utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner ved tvistesaker innen Norden med inntil 100 000 kroner.

Istedenfor dekning av utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner, kan du velge å løse tvisten ved å benytte mekling. Vi dekker alle kostnader forbundet med mekling hos Mekle. Meklerne er upartisk og uavhengig av partene og har kompetanse innen rettsområdet. Når mekling benyttes betaler du ingen egenandel. For å benytte deg av mekling må du fylle inn en skademelding for rettshjelp og huke av for at du ønsker mekling.

Om du velger å avslutte meklingen, eller dersom tvisten ikke løses gjennom mekling, vil den ordinære rettshjelpdekningen gjelde som normalt.

Erstatning ved tyveri

Tyveri fra boligen Hvis tingene dine blir stjålet fra boligen, dekker vi dette med inntil valgt innbosum.
Tyveri fra bod i felles kjeller/loftsetasje Vi dekker tyveri fra låst bod i felles kjeller/loftsetasje med inntil 30 000 kroner (eller inntil valgt innbosum hvis du velger Innbo Pluss).
Tyveri fra privat uteareal Vi dekker tyveri fra privat uteareal med inntil 100 000 kroner.
Tyveri fra garderobeskap Vi dekker tyveri fra låst garderobeskap (for eksempel på jobb, skole eller treningssenter) med inntil 30 000 kroner.
Tyveri av sykkel Tyveri av sykkel dekkes med inntil 30 000 kroner per sykkel.
Veskenapping Veskenapping innenfor Norden dekkes med inntil 15 000 kroner (eller inntil 30 000 kroner hvis du velger Innbo Pluss).
Ran og overfall Ran og overfall innenfor Norden dekkes med inntil valgt innbosum.

Erstatning ved skade

Brannskader Hvis innbo og løsøre blir skadet i brann, dekkes dette inntil valgt innbosum.
Vannskader Vi dekker vannskader på tingene dine – for eksempel hvis vann strømmer ut fra akvarium eller rørledningsnett – inntil valgt innbosum.
Naturskader Vi dekker skader på ting i hjemmet ditt som oppstår på grunn av skred, flom, storm etc.
Bokostnader Hvis du må bo et annet sted i reparasjonsperioden etter skade, dekker vi differansen mellom gamle og nye bokostnader (ingen sumbegrensning).

Ofte stilte spørsmål

Ring oss gjerne på 915 03100 hvis du har spørsmål om konkrete gjenstander og dekninger for Innbo og Innbo Pluss

Egenandel

Dette er den delen av kostnaden du selv betaler ved skade. Standard egenandel er 3 000 kroner for Innbo Pluss og 4 000 kroner for Innbo.

Øker du egenandelen, får du lavere pris på forsikringen:

 • Med Innbo kan du velge egenandel fra 4 000 kroner opp til 8 000 kroner
 • Med Innbo Pluss kan du velge egenandel fra  3 000 kroner til 8 000 kroner

Vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet. Det er alltid de fullstendige vilkårene som gjelder.

Fullstendige vilkår

Fullstendige vilkår er personlige og baserer seg på informasjon du oppgir i forkant av et kjøp.

Alminnelige vilkår

Alminnelige vilkår er like for alle og er ikke basert på informasjon du har oppgitt. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.

Rabatter

Du kan få billigere innboforsikring hvis du

Skal du på ferdigbefaring i nytt hus eller leilighet?

Da bør du ha med deg en av befaringsekspertene våre. Befaringseksperten tar en grundig gjennomgang av boligen for å avdekke feil, og sjekker at du har fått dokumentasjonen du skal ha. Slik kan du være sikker på at du får kvaliteten du har krav på.