Hopp til innhold

Sesongvariert pris

Prisen for enkelte kjøretøyforsikringer og båtforsikring varierer med sesongene i løpet av året.

Hvorfor varierer prisen?

Pris på forsikring baserer seg på risiko for skader. Risikoen for skader på enkelte kjøretøy og båt varierer i løpet av et år og derfor vil også prisen variere. For eksempel, er risikoen for skader på motorsykler høyere på sommeren når de brukes mye, og lavere på vinteren når mange velger å sette motorsykkelen i garasjen til vinterlagring.

Sesongvariert pris gjelder for disse forsikringene:

Hva må du betale i løpet av året?

Hvis du betaler for forsikringen din månedlig, deler vi årsprisen på 12. Da betaler du det samme beløpet hver måned. Hvis du sier opp forsikringen din før det har gått et helt år, beregner vi prisen du skulle ha betalt i perioden du har hatt forsikringen. Det betyr at du kan få penger tilbake, eller at du må betale et restbeløp.

Se priseksempel

1. mai kjøper du en MC-forsikring som koster 6 000 kroner i året. Da betaler du 500 kroner hver måned. Hvis du sier opp forsikringen din 1. oktober, har du betalt 2 500 kroner i perioden du hadde forsikringen.

Prisen på MC-forsikring er høyest i sommermånedene, og du vil derfor få en ekstra regning når du avslutter forsikringen. Regningen er differansen på det du allerede har betalt, og prisen for perioden du har hatt forsikringen. Disse månedene tilsvarer 79 % av årsprisen, som vil si 4 740 kroner. Du må da betale 2 240 kroner i restbeløp.

Dette priseksempelet inkluderer ikke trafikkforsikringsavgiften. Avgiften betales sammen med forsikringen din og går uavkortet til staten.

Tabellen nedenfor viser årsprisen for forsikringene, fordelt på prosent per måned.

MånedMC og MopedSnøscooterBåt
Januar1 %11 %5 %
Februar1 %14 %4 %
Mars2 %22 %4 %
April6 %25 %6 %
Mai14 %10 %9 %
Juni15 %1 %12 %
Juli18 %1 %19 %
August17 %1 %13 %
September15 %1 %10 %
Oktober8 %1 %8 %
November2 %5 %5 %
Desember1 %8 %5 %

Forsikring for avregistrert bil og andre kjøretøy

Når du avregistrerer kjøretøyet ditt opphører forsikringen din. Kjøretøyet er derfor ikke forsikret mot skader under lagring, med mindre du kjøper en ny forsikring tilpasset kjøretøy som ikke lenger er registrert.

Forsikre kjøretøy