Personer som ville brukt pengene fra kundeutbyttet på «festbåt»

Milliardutbytte: – Ville brukt pengene på «festbåt»

Gjensidiges skadeforsikringskunder i Norge får hele 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i 2019. Vi har spurt folk på gata hva de ville brukt pengene på.

Gjensidige har nå tilbakebetalt over 19 milliarder kroner i kundeutbytte siden kundeutbytte-ordningen ble opprettet i 2007. Å dele overskuddet er et aktivt valg, og i år får kundene tilbake 14,1 prosent av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2018, noe som i snitt utgjør 1 620 kroner hver.

Vi har spurt folk på gata:

Andrine (20 år)

Andrine, 20 år
Andrine

– Jeg tipper jeg ville brukt pengene på klær, og kanskje litt ekstra god mat. Jeg er student og har ikke alt for mye å rutte med, så hadde nok vurdert nøye hva pengene skulle gått til. Eller kanskje jeg ville brukt det på en ny trompet? Jeg spiller i korps og sparer til nytt instrument, så mye mulig jeg ville brukt det på det. 

Andrine, 20 år
Andrine

David (24 år)

David, 24 år
David

– Jeg kunne tenke meg å dra på en båttur sammen med vennene mine. Det skulle vært en skikkelig «festbåt». Et annet alternativ kunne vært å bruke det på veldedighet.  Jeg har for eksempel sans for Leger Uten Grenser, så det kunne vært et godt valg.

.

David, 24 år
David

Daniel (26 år)

Daniel, 26 år
Daniel

– Jeg hadde definitivt brukt pengene på en ny telefon. Det er noe jeg virkelig trenger. Problemet er nemlig at min nåværende telefon ikke har nok lagringskapasitet.

Daniel, 26 år
Daniel

Doris (21 år)

Doris, 21 år
Doris

– Hadde jeg fått 1 620 kroner akkurat nå, ville jeg brukt pengene på en suvenir av noe slag. Jeg er nemlig på ferie i Norge akkurat nå. Jeg kunne for eksempel tenke meg en nøkkelring med et troll på, eller eventuelt et norsk flagg. Men det hadde nok vært vanskelig å få plass til flagget i kofferten, så derfor ville jeg nok holdt meg til nøkkelring.

Doris, 21 år
Doris

Ryan (25)

Ryan, 25 år
Ryan

– Hadde jeg fått 1 620 kroner i hånden, hadde jeg hatt lyst til å kjøpe meg nye solbriller. Men problemet er at jeg synes enhver form for solbriller får meg til å se ut som bestemoren min. Men det hadde kanskje fungert bedre om jeg hadde kjøpt Kanye West-solbriller.

Ryan, 25 år
Ryan

Slik fungerer kundeutbytte

  • Kundeutbytte er en fordel man oppnår som skadeforsikringskunde i Gjensidige.
  • Hvert år selskapet går i pluss, videreformidler Gjensidiges største eier, Gjensidigestiftelsen, hele aksjeutbyttet sitt til kundene.
  • De siste tolv årene har selskapet utbetalt 19 milliarder kroner til norske forsikringskunder.
  • I 2019 får Gjensidige-kunder tilbake 14,1 % av det de betalte for skadeforsikringene sine i 2018.
  • Man trenger ikke å eie en eneste aksje for å få en del av Gjensidiges overskudd. Det holder at du er kunde i selskapet. Kundeutbyttet deles ut uavhengig av skadeoppgjør.
  • Gjensidige er det eneste forsikringsselskapet i Norge som deler overskuddet med kundene.
  • Les mer om kundeutbytte her

Sist oppdatert: