Håndballjentene

Dette skal håndballjentene i sommerferien

De norske håndballjentene må holde et svært høyt fysisk nivå året rundt for å prestere for klubb og landslag, og restitusjon og avslapping i sommerferien er en viktig del av «treningen».

Har du planer om å trene litt, men først og fremst slappe av på stranden, spise god mat og få tankene over på noe annet, kanskje med en bok eller TV-serie, i sommer? Da har du mye til felles med noen av landets fremste håndballspillere.

Anbefaler norgesferie

Heidi Løke i sommerværet
Landslagsspiller Heidi Løke tilbringer sommerferien på hjemmebane i år.

Heidi Løke balanserer til daglig livet som toppidrettsutøver og småbarnsmor, og ser derfor svært frem til en etterlengtet ferie. Mens mange nordmenn velger utenlandsferier, som til Spania og Storbritannia, skal Løke tilbringe sommeren på hjemmebane.

– I sommer blir det norgesferie på familien og meg. Vi skal prøve å slappe en del av på stranda, men samtidig blir det utfordrende å bare ligge på latsiden. Det står heldigvis flere løpeturer og fjellturer på agendaen, sier Løke og fortsetter:

– Sommeren er  en fin tid for å tilbringe mer tid med barna, og vi skal leke mye ute sammen.

Hun understreker at et lite konkurranseelement fort kan snike seg inn i leken.

– Lysten til å vinne forsvinner jo ikke, selv om det er ferietid. Mot eldstemann så tikker definitivt konkurranseinstinktet inn! Vi skal blant annet spille badminton, men det er nok fremdeles jeg som er best, legger Løke til et smil.

Heidi Løke i sommerværet
Landslagsspiller Heidi Løke tilbringer sommerferien på hjemmebane i år.

Kajakk og snorkeling i Afrika

Kaptein på landslaget, Stine Bredal Oftedal.
Kaptein på landslaget, Stine Bredal Oftedal.

Stine Bredal Oftedal, som ble båret av banen da EM-deltakelsen ble sikret i mars, er klar for noen late dager på stranden i sommer, hvor turen går til Zanzibar med kjæresten. Samtidig innrømmer håndballesset at hun fort kan bli rastløs, og hun gjerne finner noen ekstra aktiviteter for å “sprite opp” det late strandlivet.

– Det blir mye avslapping på Zanzibar, men vi planlegger også å snorkle, fiske, spille volleyball og padle kajakk. I tillegg blir det noen løpeturer og besøk på det lokale treningsstudioet, sier Oftedal.

Har du husket reiseforsikringen?

Landslagskapteinen, som også har planer om å tilbringe deler av ferien hjemme i Norge, påpeker at ferietid er helt vesentlig for å kunne lykkes på banen i den viktige høstsesongen, noe hun tror gjelder for de aller fleste.

– For meg er det helt avgjørende å ha en god sommerferie for å prestere på banen. Da har jeg endelig tid til å være med venner og familie, og kan virkelig kan legge vekk alt annet. Dette kjenner de fleste seg sikkert godt igjen i, i en ellers hektisk hverdag, sier hun.

Tips: Gjør som Stine Bredal Oftedal i sommer, og lei en kajakk! Visste du at DNT leier ut kajakker på Sørenga i Oslo?

Kaptein på landslaget, Stine Bredal Oftedal.
Kaptein på landslaget, Stine Bredal Oftedal.

Bruker sommerferien til å flytte

Moa Högdahl i sommerværet
Moa Högdahl flytter til Danmark i sommer.

Moa Högdahl, som nylig signerte for danske Viborg HK, forteller at store deler av hennes ferie vil brukes på å flytte til Danmark. Samtidig forteller hun at det blir viktig å få tid til litt andre ting når hun først har litt fri fra håndballen.

– Jeg skal en tur til Kypros, i tillegg til å feriere litt hjemme i Norge. Favorittaktiviteten min på ferie er definitivt bading, men jeg blir fort rastløs av lange dager på stranden. Da kan det være fint å variere feriedagene med litt annen aktivitet, sier Högdahl.

Selv om hun ser frem til håndballeventyret i flate Danmark, sier Högdahl hun kommer til å savne de unike naturmulighetene man har i Norge.

– Jeg har vokst opp i nærheten av skog, og jeg kommer helt klart til å savne norsk natur. Samtidig blir det spennende å flytte, forteller hun.

Moa Högdahl i sommerværet
Moa Högdahl flytter til Danmark i sommer.

Sommerferiemuligheter nær deg

Norgesferie har blitt populært blant mange, og i 2016 økte antall innenlandsreiser mens utenlandsreiser gikk ned, viser tall fra SSB.

Selv om noen turer bør planlegges godt, finnes det også gode alternativer for deg som er av den spontane typen. For eksempel kan du gjøre som Heidi Løke og ta med venner og familie på en dagstur i fjellet.

Norge har også en rekke flotte sykkelruter rundt om i hele landet, som passer både for små og store.

Bergen er blant annet kjent for sine syv fjell, og tilbringer du sommerferien i vestlandsbyen kan Visit Bergen anbefale disse 10 gratis aktivitetene.

Sist oppdatert: