Husforsikring i detaljer

Husforsikring dekker skader på selve huset og det som er fastmontert. Husforsikringen vår er en av Norges beste på gjenoppbygging av totalskadde hus. Med fullverdigaranti betaler vi alle kostnader for å bygge opp et nytt hus, uansett standard og alder på det gamle huset.

Hos oss kan du få både kundeutbytte og opptil 18 % samlerabatt.

Sjekk pris og kjøp husforsikring

Default

Husforsikringene våre

Vi tilbyr to husforsikringer – Hus og Hus Pluss. Når du kjøper en av husforsikringene, kan du legge til en sikkerhetspakke som inkluderer sensorer som varsler deg direkte på mobilen ved brann, vannlekkasje og innbrudd. Den gir deg også rabatt på husforsikringen. Les mer om Boligblikk.

Dette dekkes av Hus

Fullverdigaranti   

Vi garanterer å betale alle kostnader i forbindelse med gjenoppbygging av huset, uten fradrag for aldring og slitasje.

Total gjenoppbygging av hus

Når det ikke er mulig eller hensiktsmessig å reparere boligen, kaller vi det totalskade. I slike tilfeller er det lurt å bygge et helt nytt hus.

Du får tilbud om total gjenoppbygging hvis mer enn 75% av huset er skadet. Det betyr at vi kan rive bygningsrester og gammel grunnmur, og starte på nytt.

Oppgradering til svanemerket hus

Ved totalskade kan du velge å få huset gjenoppbygget som et svanemerket hus dersom du ønsker det. Det er bra for deg og bra for miljøet. En slik oppgradering dekkes med inntil 250 000 kroner, noe som vil være mer enn nok for de aller fleste hus.

Les mer om dekningen og fordeler ved å ha et svanemerket hus.

Skader på bygning og hageanlegg

Vi dekker

 • brannskader
 • vannskader
 • tyveriskader
 • naturskader (etter skred, flom, storm etc.)
 • bekjempelse av – og skader etter – rotter og andre gnagere

Skader på bygning og hageanlegg (som trær, varmekabler eller lignende) dekkes med ubegrenset sum.

Skader på fastmontert brygge tilknyttet huset dekkes etter naturskade og med inntil 100 000 kroner.

Utleie

Hvis utleie er angitt i forsikringsdokumentene, dekkes

 • skadeverk påført av leietaker. Egenandelen er 10 000 kroner.
 • misligholdt utleie i inntil 6 mnd. Egenandelen er 10.000 kroner. Gjelder kun en gang per leietager.
 • nødvendige utgifter i forbindelse med utkastelse med inntil 20 000 kroner
Ansvar og rettshjelp

Vi dekker rettslig erstatningsansvar for skade på annen person eller andres ting, for eksempel hvis trampolinen blir tatt av vinden og skader eiendeler hos naboen. Egenandel for ansvar er 4 000 kroner.

Hvis du som eier av bygningen er part i en tvist, dekker vi utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner. Egenandelen for rettshjelp er 4 000 kroner, pluss 20 % av det overstigende beløpet.

Istedenfor dekning av utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner, kan du velge å løse tvisten ved å benytte mekling. Vi dekker alle kostnader forbundet med mekling hos Mekle. Meklerne er upartisk og uavhengig av partene og har kompetanse innen rettsområdet. Når mekling benyttes betaler du ingen egenandel. For å benytte deg av mekling må du fylle inn en skademelding for rettshjelp og huke av for at du ønsker mekling.

Om du velger å avslutte meklingen, eller dersom tvisten ikke løses gjennom mekling, vil den ordinære rettshjelpdekningen gjelde som normalt.

Ombygging for rullestolbruker

Hvis et medlem av husstanden blir rullestolbruker etter ulykkesskade – eller får et barn som er avhengig av rullestol på grunn av medfødt handikap – dekker vi ombygging av boligen med inntil 250 000 kroner.

Bygg under oppføring og til-/påbygging For bygg under oppføring og til-/påbygging dekkes materialer til bygget når dette lagres i låst container/inne i bygget, brakker, lagerskur og containere på byggeplassen og ansvarsforsikring for privat byggherre, herunder skade på ting som oppstår ved graving, sprengning, peling, spruting og riving, samt ras, jordforskyvning, dambrudd og setning i grunnen.

 

Inkludert tjeneste: Helsehjelp 24/7

Videokonsultasjon med psykolog og lege, og hjelp til å velge behandlingssted

Nå får du og familien din fri bruk av videokonsultasjoner med psykolog og lege hos Dr. Dropin – uansett hvor dere er. Det er kort ventetid og døgnåpent 365 dager året. I tillegg er det trygt og enkelt, og du sparer både tid og penger. Har du behov for konsultasjon på en av Dr.Dropin sine klinikker, får du 100 kroner i rabatt.

Helsehjelp 24/7 gir deg også en god oversikt over offentlige og private behandlingssteder med beliggenhet og ventetid dersom du skulle ha behov for det.

Les mer om Helsehjelp 24/7

Tilleggsdekning for Hus

Råte- og skadeinsekter og bekjempelse av skadeinsekter

Kontakt oss på 915 03100 for å få denne dekningen lagt til i husforsikringen din.

Hus Pluss gir deg alle dekningene i Hus – og mye mer
Icon-tip

Dette dekkes av Hus Pluss

Alle dekningene fra Hus

Hus Pluss gir deg alt som dekkes av Hus, i tillegg til dekningene under.

Råte- og insektsskader 

Hus Pluss dekker skade (nedbryting) etter råtesopp og insekter. Har du flere bygg på eiendommen, dekkes slike skader i alle bygg som er fullverdi­forsikret og nevnt i vilkårene.

For å gi deg en best mulig forsikring, samarbeider vi med Norsk Hussopp Forsikring (NHF). Kontakt NHF direkte (telefon 22 28 31 50 eller hussoppen.no) hvis du skulle få råtesopp eller et insektangrep, så gjør selskapet opp skadene direkte.

Noen ganger er det nødvendig å se nærmere på bygget. Da dekker Norsk Hussopp Forsikring disse kostnadene.

Vi dekker ikke råteskader på dører, vinduer, lekter på yttertak/tak og utvendig treverk, eller sopp som kun skjemmer treverket.

Bekjempelse av skadeinsekter

Hus Pluss dekker kostnader ved bekjempelse av skjeggkre, stokkmaur, husbukk, stripet borebille, kakerlakk, veggedyr og andre skadeinsekter.

Følgeskader etter utett tak/vegg

Du har selv ansvar for å vedlikeholde tak og vegger slik at det ikke oppstår lekkasje. Om det likevel skjer et uhell så dekker vi de innvendige vannskadene på bærekonstruksjon, isolasjon, parkett og lignende. Dette forutsetter at taket er under 50 år gammelt.

Skader på våtrom

Vi dekker skader på utett våtrom i inntil 10 år, forutsatt at arbeidet er gjennomført av autorisert håndverker.

Følgeskader etter håndverksfeil

Hvis en autorisert hånd­verker gjør en feil som i ettertid fører til skader (følgeskader) på/i bygningen, er hånd­verkeren ansvarlig for å reparere feilen og økonomisk ansvarlig for å dekke følgeskader i inntil 5 år.

Dersom håndverkeren ikke utbedrer dette, vil Hus Pluss dekke eventuelle følgeskader som oppstår inntil 10 år etter at det opprinnelige arbeidet ble utført.

Bygg under oppføring og til-/påbygging Følgeskader etter håndverkerfeil.
Dekning for utett bygning fra den dagen hvor bygningen utvendig er ferdig.
Hus Pluss dekker skader på utett våtrom i inntil 10 år
Icon-tip

Boligblikk – en smartere husforsikring

Boligblikk er en sikkerhetspakke som du kan legge til i husforsikringen. Sikkerhetspakken inkluderer sensorer slik at du kan holde øye med hjemmet, uansett hvor du er. Dette gir deg økt kontroll i hverdagen, men også når du er borte over lengre perioder. Sikkerhetspakken består av

 • en bevegelsessensor
 • to røykvarslere
 • ett innendørskamera
 • en vannlekkasjesensor
 • en hjemmesentral

Få et tilbud på Boligblikk

Du kan kjøpe Boligblikk på nett eller snakke med en rådgiver.

Sjekk pris og kjøp Boligblikk på nett

Ønsker du å ta en prat med en av rådgiverne våre legger du igjen nummeret ditt, så ringer vi deg opp raskt, vanligvis innen 10 minutter i åpningstiden. Våre åpningstider er mandag-torsdag 9-21, fredag 8-18 og lørdag 9-16.

Vennligst vent...

Takk for henvendelsen din!

Vi ringer deg straks.

Dersom du har lagt inn nummeret ditt utenfor åpningstiden vår, ringer vi deg neste arbeidsdag, så fort vi har en ledig rådgiver. Våre åpningstider er mandag-torsdag 9-21, fredag 8-18 og lørdag 9-16.

Beklager, vi har stengt

Ønsker du at vi ringer deg når vi åpner igjen?

Ja, ring meg opp senere

Egenandel

Egenandel er den delen av kostnaden du selv betaler ved skade. Standard egenandel for husforsikring er 6 000 kroner (8 000 for naturskader).

Du kan velge egenandel fra 6 000 til 20 000 kroner når du kjøper forsikringen. Velger du høyere egenandel, får du billigere forsikring.

Det er 10 000 kroner i egenandel for misligholdt utleie, og skadeverk utført av leietaker.

Sjekk pris på nett for å se hvordan egenandelen påvirker prisen din.

Skal du på ferdigbefaring i nytt hus eller leilighet?

Da bør du ha med deg en av befaringsekspertene våre. Befaringseksperten tar en grundig gjennomgang av boligen for å avdekke feil, og sjekker at du har fått dokumentasjonen du skal ha. Slik kan du være sikker på at du får kvaliteten du har krav på.

Vilkår

Informasjonen på denne siden er forenklet og forkortet. Det er alltid de fullstendige vilkårene som gjelder.

Fullstendige vilkår

Fullstendige vilkår er personlige og baserer seg på informasjon du oppgir i forkant av et kjøp.

Alminnelige vilkår

Alminnelige vilkår er like for alle og er ikke basert på informasjon du har oppgitt. De er ikke en del av forsikringsavtalen din.

Rabatter

Du kan få billigere husforsikring hvis du

Default

Sjekk pris og kjøp husforsikring

Usikker på hvilke forsikringer du bør ha?

Vi er eksperter på forsikring, og tilbyr gratis rådgivning over video eller telefon. Her skreddersyr vi en løsning som passer akkurat deg og din livssituasjon.