Mobil.

Finn pensjonen din på mobilen

Hva skal du leve av når du slutter å jobbe? Nå er det superenkelt å få oversikt over pensjonen din.

Hvis du synes pensjon er komplisert, er du ikke alene. Vi i Gjensidige får mange henvendelser fra folk som ber om råd vedrørende pensjon. Og spørsmålet vi får aller oftest er «hva skal jeg leve av når jeg slutter å jobbe?»

Nå kan du på 2 minutter finne svaret i Gjensidige-appen. Den viser hvor mye du ligger an til å få i pensjon når du en dag takker for deg i arbeidslivet. Appen henter informasjon fra Norsk Pensjon og viser hvor stor årlig utbetaling du kan forvente fra:

  • Folketrygden
  • Nåværende arbeidsgivers pensjons­sparing
  • Tidligere arbeidsgiveres pensjons­sparing

Hvis du i tillegg sparer til pensjon på egen hånd, blir dette inkludert i oversikten – hvis du sparer hos oss. For øvrig trenger du ikke å være kunde i Gjensidige for å bruke appen vår.

Last ned i AppStore

Last ned i Google play

Når vil du gå av?

Pensjonsalderen i Norge er 67 år. Mange ønsker å slutte i jobben tidligere, andre vil gjerne være yrkesaktive lenger. I appen kan du enkelt legge inn ønsket pensjons­alder og se hvordan inntekten endrer seg i takt med den.

Slik får du en pekepinn på om du får en økonomi som tillater at du går av som 62-åring. Eller kanskje du må vurdere å stå lenger i jobben, senke kravene til levestandard, kombinere arbeid og pensjon i en periode – eller spare på egen hånd.

Privat sparing

Som følge av pensjons­reformen velger mange å spare på egen hånd for å supplere utbetalingene fra folketrygden og tjenestepensjon (arbeidsgivers sparing).

Som nevnt over inngår privat sparing i appens oversikt når du er kunde hos oss. Hvis du sparer i et annet selskap, kan du legge inn ditt månedlige sparebeløp og se hvordan det påvirker din samlede pensjons­inntekt. Hvis du vurderer å begynne å spare, kan du velge et beløp i appen og se hvordan det påvirker totalen.

Les om hvordan du kan påvirke din egen pensjon

Slik kommer du i gang

Gjensidiges app er laget for både iPhone og Android-telefoner. Du kan laste den ned gratis fra AppStore og Google play. For å komme i gang med appen logger du deg inn med BankID eller BankID på mobil, og så husker vi informasjonen til neste gang.

Last ned i AppStore

Last ned i Google play

Sist oppdatert: